ERA-NET Cofund Sürdürülebilir Kentleşme Çağrısı
Sürdürülebilir Kentleşme Küresel Girişimi – Gıda-Su-Enerji Bağı (SUGI-FWE Nexus), gıda, su ve enerji bağlamında karşılaşılan güçlüklere yenilikçi çözümler üretebilmek adına dünya genelinde ayrı ayrı yapılan araştırma ve yenilik çalışmalarını bir araya getirmek amacıyla JPI Urban Europe ve Belmont Forum tarafından ortaklaşa açılan bir çağrıdır. SUGI-FWE Nexus dünya çapında araştırma ve yenilik çalışmaları üzerine kurulu daha dirençli, uygulamalı kentsel çözümler geliştirme amacını taşımaktadır. SUGI-FWE Nexus Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmekte ve Ufuk 2020 ERA-NET Cofund altında fonlanmaktadır.
Çağrı 9 Aralık 2016 tarihinde açılmış olup, son başvuru tarihi 15 Mart 2017’dir. Proje önerileri, en az üç katılımcı ülkeden en az üç ortağın yer aldığı bir proje konsorsiyumu tarafından sunulmalıdır. Oluşturulacak konsorsiyumda, en az iki Avrupa Birliği üye ve aday ülkesi ile en az bir Avrupa Birliği dışından çağrıya katılan bir ülke (ABD, Arjantin, Brezilya, Japonya, Katar vb.) bulunması, projenin desteklenebilmesi için önemle tavsiye edilmektedir.
TÜBİTAK söz konusu çağrıya €350.000 ile katılım sağlamaktadır ve Türk proje ortakları aşağıda yer alan üç başlığa da başvuru yapabilmektedir:
· Robust Knowledge, Indicators and Assessments
· Multi-level Governance and Management of the Food-Water-Energy Nexus
· Managing Potential Strategies and Solutions to address emerging Risk and Tradeoffs at the intersection of Sustainable Urbanisation and the Food-Water-Energy Nexus
Çağrı ile ilgili detaylı bilgi için çağrı metnini inceleyebilirsiniz.
Başvuru Süreci
Söz konusu çağrıda iki aşamalı başvuru ve değerlendirme sistemi uygulanmaktadır. İlk aşamada başarılı bulunan konsorsiyum ikinci aşamaya davet edilmektedir. Konsorsiyum tarafından sunulacak başvuru formunun, Austrian Research Promotion Agency (FFG) elektronik başvuru sistemine yüklenmesi gerekmektedir.
Türkiye ortaklarının sunacağı projeler 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenecektir. Program ve sunulacak proje ile ilgili başvuru koşulları ve detaylı bilgi için program web sayfasını ziyaret ediniz.
Ülkemizden yapılan başvurularda, FFG başvuru sistemine yapılan başvuruya ek olarak, TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi (PBS) üzerinden çevrimiçi ortamda başvurular alınacaktır. TÜBİTAK’a sunulacak başvurularda sunulması gereken dokümanlara (Başvuru Formu, Kaynaklar ve Bütçe ve Gerekçesi) sistem üzerinden ulaşılması mümkündür. Basılı olarak gönderilmesi gereken belgelerin Kurumumuza ulaştırılması gereken son tarih 29/03/2017’dir. Kurumumuza sunulan önerinin gerekli şartları taşımaması durumunda konsorsiyuma sunulan öneri değerlendirmeye alınmayacaktır.
Son başvuru tarihi (Konsorsiyum): 15/03/2017 – 21:00 (TSİ)
Son başvuru tarihi (TÜBİTAK) – Çevrimiçi Başvuru: 15/03/2017 – 17:30 (TSİ)
Son başvuru tarihi (TÜBİTAK) – Basılı Evrak Gönderimi: 29/03/2017 – 17:30 (TSİ)
Çağrı Takvimi
Çağrı Başlangıcı |
9 Aralık 2016 |
İlk Aşama Son Başvuru Tarihi |
15 Mart 2017 |
İkinci Aşamaya Hak Kazananların Açıklanması |
Mayıs 2017 |
İkinci Aşama Son Başvuru Tarihi |
20 Eylül 2017 |
Destek Kararının Açıklanması |
Aralık 2017 |
Projelerin Başlangıcı |
Aralık 2017-Mart 2018 |
TÜBİTAK İrtibat Bilgisi
Alperen Zekeriya KARATAŞ
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu – TÜBİTAK
Telefon: +90 312 298 12 76
E-posta: alperen.karatas@tubitak.gov.tr