Atatürk Üniversitesi, ATA Teknokent, ATA TTO ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) işbirliğinde “4. Üniversite Sanayi İşbirliği Buluşması” düzenlendi.

 

“Firmanızın İhtiyaç ve Taleplerini Akademisyenlerimizle Değerlendiriyoruz” misyonuyla Üniversitenin Konuk Evi 2. salonunda gerçekleşen buluşmaya Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer ÇOLAKLI’nın yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Erzurum İl Müdürü Hacı İbrahim BUĞDAYCI, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Erzurum İl Müdürü Umut TAN, KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman DEMİRDÖĞEN, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla ÖZLÜ, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim ÖZAKALIN, Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, meslek odaları, kooperatif başkanları, sektör lider ve temsilcileri ile çok sayıda akademisyen katıldı.

Program, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan ÇELİK, KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman DEMİRDÖĞEN, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Erzurum İl Müdürü Umut TAN, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI’nın açılış konuşmalarıyla başladı.

Açılış konuşmalarında Üniversite-Sanayi iş birliğinin temel amacının, üniversitedeki bilimsel potansiyelin, sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüştürülmesi olduğunu belirten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI: “ Bölgedeki firmaları inovasyon çalışmalarına yönlendirerek, üniversitedeki akademisyen ile sanayici arasında karşılıklı güvene dayalı, sürdürülebilir iş birliğini sağlamak amacıyla düzenlediğimiz üniversite-sanayi buluşmasının dördüncüsünde bir araya geldik. Değişen ve hızlı bir şekilde gelişen dünya düzeninde, birimler arasındaki iletişimi kuvvetli bir şekilde sağlamak başarının temel unsuru hâline geldi. Artık günümüzde firmalar, kurum ve kuruluşlar tek başlarına değil ortaklaşa iş birlikleri yaparak başarıya ulaşıyor. Bizim de bunu başarmamız lazım. Üniversite olarak bunun için yoğun gayret sarf ediyoruz. Paydaşlarımızla yaptığımız ortaklaşa projelerin yanı sıra kurum içi çalışmalarımızla da çağa ayak uyduruyoruz. 2017 yılı itibarıyla 41 patent başvurusunda bulunduk. Bu, üniversite tarihimizin en yüksek rakamı. 2018’de ise 50’nin üzerine çıkmak gibi bir hedefimiz var. Bildiğiniz gibi patent, bilginin değere dönüşmesidir. Eğer bir üniversitede bilgi değere dönüşmüyorsa orada bir yanlışlık var demektir” ifadelerini kullandı.

Programda iş adamları, firmalarında yaşadıkları üretim, montaj, A-Ge, yönetim, insan kaynakları, organizasyon, satış-pazarlama vb. konulardaki problemleri alanında uzman akademisyenler ile birebir görüşerek değerlendirdiler.

Program verilen akşam yemeği ile son buldu.